Kennis & informatie

Boekenpakket bij TopOndernemers

Geschreven op maandag 29 januari 2018

Wij van Onlineklas zijn voorstanders van het leren binnen een digitale leeromgeving. Een voordeel hiervan is de steeds groeiende database waarin bruikbare informatie staat voor de verwerking van de opdrachten van TopOndernemers. Binnen de portal is, in samenwerking met Winkler Prins en Van Dale, een kindvriendelijke leeromgeving mogelijk gemaakt waarin kinderen gericht kunnen zoeken naar geschikte
Lees verder

Hoofdkantoor uitgeverij Onlineklas verhuist naar Goor

Geschreven op maandag 11 december 2017

Met ingang van 1 januari 2018 zal Uitgeverij Onlineklas zich huisvesten aan de Grotestraat 126 te Goor, het voormalig ABN AMRO bankgebouw.
Lees verder

Onlineklas introduceert TIEN!

Geschreven op zaterdag 4 november 2017

Zoals bekend wordt op dit moment op landelijke schaal het curriculum onder de loep genomen. Want leren onze kinderen nog wat ze anno 2018 en verder zouden moeten leren en leren ze op de juiste manier met de middelen die we tegenwoordig hebben?
Lees verder

Meer beweging in de kinderopvang

Geschreven op dinsdag 19 september 2017

Nederlandse kinderen zitten te veel en bewegen te weinig. Hierdoor kampen zij met problemen als overgewicht en een motorische achterstand. De kinderopvang biedt bij uitstek de gelegenheid om extra beweging te stimuleren. Door middel van leuke en leerzame dagelijkse activiteiten. Het programma ‘Kinderopvang in Beweging’ van uitgeverij Onlineklas ondersteunt kindercentra hierin.
Lees verder

Ga met de AH-app en André Kuipers de ruimte in

Geschreven op maandag 15 mei 2017

Onlineklas ziet de Virtual Reality ontwikkelingen als een onderdeel van de 21e eeuwse vaardigheden en mogen dus niet in de klas ontbreken. Onlineklas zal daarom in het schooljaar 2017/2018 ook met Virtual Reality lessen komen die eenvoudig aan de bestaande lessen kunnen worden toegevoegd.
Lees verder

Wat kunt u besparen op uw netwerkkosten?

Geschreven op vrijdag 24 maart 2017

Stel, u heeft een school met 350 leerlingen en 15 medewerkers en uw school maakt deel uit van een stichting met 25 scholen. In onderstaand voorbeeld vergelijken we de kosten voor de netwerkomgeving van een Onlineklas school en een school met een traditionele netwerkleverancier. De getoonde prijzen zijn per school, voor het 1e jaar.
Lees verder

Onlineklas lanceert nieuw educatief platform dat EAAS mogelijk maakt.

Geschreven op vrijdag 27 januari 2017

Onlineklas heeft vanaf januari 2017 een compleet nieuw educatief platform gelanceerd. Het nieuwe Onlineklas platform zorgt ervoor dat leerlingen met één login toegang krijgen tot de complete wereld van educatieve aanbieders. Dit is mogelijk gemaakt door koppelingen te faciliteren met veel gebruikte systemen in het onderwijs zoals Basispoort (o.a. Parnassys, de uitgeverijen Malmberg, Noordhoff, Thi
Lees verder

Basispoort verwelkomt Uitgeverij Onlineklas!

Geschreven op dinsdag 24 januari 2017

Vanaf dinsdag 24 januari 2017 heeft ook Uitgeverij Onlineklas een koppeling met Basispoort. Voor scholen die gebruik maken van het Onlineklas platform, betekent dit dat leerlingen en leerkrachten met één login toegang krijgen tot de complete wereld van educatieve aanbieders die reeds achter Basispoort zitten.
Lees verder

Onlineklas sluit zich aan bij het privacyconvenant

Geschreven op maandag 2 januari 2017

Het convenant bevat afspraken over het omgaan met persoonsgegevens bij het gebruik van digitale leermiddelen, toetsen en school- en leerlinginformatiesystemen. De PO-Raad en de VO-raad hebben het convenant ondertekend namens alle aangesloten schoolbesturen. Het is niet nodig dat scholen zich apart aanmelden als deelnemer aan het convenant als zij lid zijn van de PO-Raad of VO-raad.
Lees verder

Onlineklas lid van de GEU

Geschreven op maandag 2 januari 2017

Onlineklas is lid geworden van de GEU, de brancheorganisatie voor aanbieders van leermiddelen, toetsen en educatieve dienstverlening.
Lees verder