Kennis & informatie

Ga met de AH-app en André Kuipers de ruimte in

Geschreven op maandag 15 mei 2017

Onlineklas ziet de Virtual Reality ontwikkelingen als een onderdeel van de 21e eeuwse vaardigheden en mogen dus niet in de klas ontbreken. Onlineklas zal daarom in het schooljaar 2017/2018 ook met Virtual Reality lessen komen die eenvoudig aan de bestaande lessen kunnen worden toegevoegd.
Lees verder

Wat kunt u besparen op uw netwerkkosten?

Geschreven op vrijdag 24 maart 2017

Stel, u heeft een school met 350 leerlingen en 15 medewerkers en uw school maakt deel uit van een stichting met 25 scholen. In onderstaand voorbeeld vergelijken we de kosten voor de netwerkomgeving van een Onlineklas school en een school met een traditionele netwerkleverancier. De getoonde prijzen zijn per school, voor het 1e jaar.
Lees verder

Onlineklas lanceert nieuw educatief platform dat EAAS mogelijk maakt.

Geschreven op vrijdag 27 januari 2017

Onlineklas heeft vanaf januari 2017 een compleet nieuw educatief platform gelanceerd. Het nieuwe Onlineklas platform zorgt ervoor dat leerlingen met één login toegang krijgen tot de complete wereld van educatieve aanbieders. Dit is mogelijk gemaakt door koppelingen te faciliteren met veel gebruikte systemen in het onderwijs zoals Basispoort (o.a. Parnassys, de uitgeverijen Malmberg, Noordhoff, Thi
Lees verder

Basispoort verwelkomt Uitgeverij Onlineklas!

Geschreven op dinsdag 24 januari 2017

Vanaf dinsdag 24 januari 2017 heeft ook Uitgeverij Onlineklas een koppeling met Basispoort. Voor scholen die gebruik maken van het Onlineklas platform, betekent dit dat leerlingen en leerkrachten met één login toegang krijgen tot de complete wereld van educatieve aanbieders die reeds achter Basispoort zitten.
Lees verder

Onlineklas sluit zich aan bij het privacyconvenant

Geschreven op maandag 2 januari 2017

Het convenant bevat afspraken over het omgaan met persoonsgegevens bij het gebruik van digitale leermiddelen, toetsen en school- en leerlinginformatiesystemen. De PO-Raad en de VO-raad hebben het convenant ondertekend namens alle aangesloten schoolbesturen. Het is niet nodig dat scholen zich apart aanmelden als deelnemer aan het convenant als zij lid zijn van de PO-Raad of VO-raad.
Lees verder

Onlineklas lid van de GEU

Geschreven op maandag 2 januari 2017

Onlineklas is lid geworden van de GEU, de brancheorganisatie voor aanbieders van leermiddelen, toetsen en educatieve dienstverlening.
Lees verder

Onlineklas ontvangt het ISO 9001 certificaat van KIWA

Geschreven op vrijdag 1 juli 2016

Onlineklas heeft op 1 juli 2016 het ISO 9001 certficaat van KIWA ontvangen. Kiwa is een onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificering verzorgt. Kiwa creëert vertrouwen in uw organisatie, producten, diensten, processen, managementsystemen en medewerkers door de kwaliteit van alles wat u doet zichtbaar en meetbaar te maken. Zo helpt Kiwa u de kwaliteit te verbeteren.
Lees verder

Onlineklas verkeer opgenomen in de Toolkit Verkeerseducatie

Geschreven op vrijdag 1 januari 2016

'Afgesproken!' is vernieuwd en heet Onlineklas Verkeer. Onlineklas Verkeer is een digitale verkeersmethode die zich richt op alle groepen in het basisonderwijs. Doel: veilig gedrag van de leerling in het verkeer en in zijn leefomgeving. Met de ‘Situatiebuilder’ kunnen allerlei verkeerssituaties worden nagebootst en met de Google Streetview koppeling wordt zelfs de verkeerssituatie rond de eigen sc
Lees verder